مجموعه اختصاصی بهترین‌های اوتمار لیبرت

۳۰ آهنگ برگزیده از بهترین‌های اوتمار لیبرت گیتاریست برجسته آلمانی سبک نیو فلامنکو

شامل معروف‌ترین آهنگ‌های اوتمار لیبرت شب‌های بارسلونا، تسلیم عشق و شب پرستاره

اوتمار لیبرت (زاده ۱ فوریه ۱۹۵۹) گیتاریست، ترانه‌سرا و تهیه‌کننده موسیقی آلمانی است که بیشتر برای سبک موسیقی متأثرش از موسیقی بومی اسپانیایی (نیو فلامنکو) در دنیا شناخته می‌شود. لیبرت تاکنون ۵ بار نامزد جایزه معتبر گرمی شده و دارای ۳۸ گواهینامه طلا و پلاتینیوم در ایالات متحده و همینطور کانادا، استرالیا و نیوزیلند است. نخستین آلبوم او، Nouveau Flamenco که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد موفق به دریافت گواهینامه پلاتینیوم در کشور آمریکا شد.

اوتمار لیبرت در یکم فوریه سال ۱۹۵۹ در کُلن در آلمان غربی از پدری چینی-آلمانی و مادر مجارستانی متولد شد. دوران کودکی او بیشتر با مسافرت به همراه خانواده در اروپا و آسیا سپری شد. او نواختن گیتار را در سن ۱۱ سالگی شروع کرد. در ۱۴ سالگی پس از این که اتفاقی یک آلبوم ال‌پی (پرآهنگ) فلامنکو را در قفسه یک فروشگاه پیدا کرد به این سبک علاقه‌مند شد و یادگیری فلامنکو را آغاز کرد. پس از اجرای موسیقی راک در زادگاهش آلمان، به ایالات متحده رفت و در بوستون مستقر شد و در آنجا به اجرا در چند کلاب راک پرداخت. در سال ۱۹۸۶ به سانتافه در نیومکزیکو نقل مکان کرد، جایی‌که اولین موسیقی‌های خودش را ساخت.

در سال ۱۹۸۸ گروه موسیقی‌اش با نام Luna Negra یا ماه سیاه را تأسیس کرد که تاکنون هم با همین گروه آثارش را ضبط می‌کند، اعضای این گروه از زمان تأسیس به صورت مداوم تغییر کرده‌اند و تنها عضو ثابت آن نوازنده گیتار بیس گروه، جان گَگَن می‌باشد. در همین سال اوتمار لیبرت اولین آلبومش با عنوان Marita: Shadows and Storms را به تنهایی و به صورت مستقل ضبط کرد. هزار نسخه از این آلبوم در گالری هنرمند نقاش اهل سانتافه، فرانک هاول فروخته شد. به زودی آلبوم راهش را به ایستگاه‌های رادیویی پیدا کرد و بازخوردهای مثبتی از شنوندگان دریافت کرد. لیبل موسیقی Higher Octave نسخه‌ی ریمسترشده‌ای از این آلبوم را با عنوان Nouveau Flamenco در سال ۱۹۹۰ منتشر کرد که سرانجام این آلبوم دو میلیون نسخه در ایالات متحده فروخت و نام اوتمار لیبرت برای اولین بار مطرح شد.

اوتمار لیبرت در کاور آلبوم Bare Wood
یک گیتاریست برجسته و تأثیرگذار و البته یک راهب ذن، آهنگ‌های شب‌های بارسلونا، تسلیم عشق و شب پرستاره او برای هر ایرانی خاطره‌انگیز و آشناست.

لیبرت آلبوم اولش را با انتشار چند آلبوم موفق دیگر که دنبال‌کننده و تشریح‌کننده موسیقی‌اش بودند ادامه داد. آلبوم‌های Borrasca (سال ۱۹۹۱)، Solo Para Ti (سال ۱۹۹۲) و The Hours Between Night + Day (سال ۱۹۹۳) همگی موفق به کسب گواهی‌نامه طلا شدند. موفقیت‌های جهانی اوتمار لیبرت با آلبوم‌های ¡Viva! (سال ۱۹۹۵) و Opium (سال ۱۹۹۶) ادامه پیدا کرد و هر دو آلبوم گواهی‌نامه پلاتینیوم را در ایالات متحده و آمریکای لاتین دریافت کردند.

او سبک موسیقی خود را به عنوان نیو فلامنکو تشریح می‌کند و از هنرمندانی نظیر کارلوس سانتانا، پاکو د لوسیا، جان مک‌لافلین، رابرت فریپ، جِف بِک و مایلز دیویس به عنوان کسانی که بر موسیقی او تأثیرگذار بودند نام می‌برد. اوتمار لیبرت پنج بار نامزد جایزه گرمی برای بهترین آلبوم نیوایج شده و از سال ۱۹۹۰ تاکنون مجموعاً ۲۵ آلبوم منتشر کرده‌است. او همچنان در شهر سانتافه مرکز ایالت نیومکزیکو آمریکا زندگی می‌کند. در ماه می سال ۲۰۰۶ اوتمار لیبرت رسماً به عنوان راهب ذن (مکتبی در مذهب بودایی) منصوب شد.

1 – (01:07:19)
2 The Night (Digitally Remastered 1999) (04:29)
3 Women Walking (Digitally Remastered 1999) (04:23)
After the Rain (Digitally Remastered 1999) (03:28)
Barcelona Nights (2000 Digital Remaster) (04:04)
Bombay (Night of Dreams) (04:17)
Borrasca (03:34)
Bullfighter’s Dream (03:43)
Butterfly + Juniper (4 Kelly) (04:53)
Candelight (09:37)
Deck the Halls (03:07)
Havana Club (04:10)
Heart Still / Beating (Digitally Remastered 1999) (04:10)
Isla del Sol (03:44)
La Luna (3L) (04:47)
La Luna (Acoustic Version) (04:46)

2 – (01:17:45)
Merengue de Alegrias (Candy 4 My Soul) (04:55)
Montana Walking (04:32)
Morning Light (05:09)
Nuevo México (04:33)
Passing Storm (Digitally Remastered 1999) (04:05)
Reaching Out 2 U (Todos Bajo La Misma Luna) (04:57)
Samba Pa Ti (Thru Every Step In Life U Find Freedom from Within) (04:12)
Santa Fe (Digitally Remastered 1999) (04:18)
Snakecharmer (03:52)
Starry Nite (March of Kings) (04:49)
Surrender 2 Love (2000 Remastered) (04:42)
The Girl from Ipanema (06:30)
Turkish Night (04:29)
Waiting 4 Stars 2 Fall (Digitally Remastered 1999) (04:55)
Waiting in Vain (06:51)
When I’m With U / Everything I Ever Needed (04:49)

  1. مبین صالحی گفت:

    عالییی واقعا ممنون از سایت خوب تون

  2. S.M گفت:

    چقدر سایت زیبا و دلنشینی دارین
    ممنون بابت طراحی و محتوای سایتتون

  3. مازیار گفت:

    بسیار عالی ، خیلی کار ارزشمندی است ، آرمیک دشچی پیشکسوت واقعی گیتار نوازان هم هست ، این روزها با زیاد شدن تب گیتار خیلی ها ادعای پیشکسوتی دارند ، یکی اولین نوازنده فلان سبک است و یکی دکتری گیتار دارد و … اما ما که عمری در گیتارنوازی گذراندیم هنوز اثر ارزشمندی از آنها نشنیده ایم !
    مجموعه ای از نواخته های رضا میرهادیان رو هم برای سایت پیشنهاد میکنم ، هنرمندی که آثارش از نامش بسیار معروف تر هستند ، در گوگل سرچ کنیم گیتار بی کلام عروج سایت های فراوانی می آیند و بسیاری بدون نام این گیتاریست ! و این از عجایب فرهنگ شنیداری ماست ! آهنگساز آثار بی نظیری چون فسانه ، غبار بی سوار ، دور دنیا در چند دقیقه ، اشک گیتار ، خانه دوست ، در وطن خویش غریب و … این آثار را بارها شنیده ام و میزان به میزان آن برای من آموزنده بوده است .

  4. مازیار گفت:

    لطف دارید ، سپاسگزام ماهان عزیز ، معمولا بهترین گیتارنوازان دنیا همراه ساز خوانده اند و این تقریبا به یک سنت تبدیل شده ، و از این جهت باید برای گیتار در موسیقی بی کلام استثنا قائل شد که همراه خوانندگی آن گیتاریست ها باشد . لیست زیر یقینا کامل نیست اما مطمئنا از بهترین ها هستند .
    بی بی کینگ
    اریک کلپتون
    جیمی هندریکس
    آلبرت کینگ
    فردی کینگ
    لس پائول
    کارلوس سانتانا
    بادی گای
    مارک نافلر
    چاک بری
    گری مور
    کیت ریچاردز

    • ماهان گفت:

      سپاس مازیار عزیز، بسیار لطف کردید
      ممنونم از شما
      به زودی مجموعه‌ای از آرمیک آماده می‌کنم.

  5. مازیار گفت:

    سلام .
    عشق به گیتار منو برد به هزاران کیلومتر دور از وطنم و سالها شاگردی بهترین اساتید دنیا رو داشتن . دو مورد در گیتار نوازی خیلی مهم هست ، ۱ ، ملودی نواختن همراه با استخراج صدای مطلوب و دلربا از گیتار که دشوار ترین کارهاست و از نظر بنده در ایران نوازندگانی که این دلربایی رو بدانند متاسفانه نداریم . ۲ ، یونیک بودن و این مورد بسیار مهم است .
    فقط دو نوازنده گیتار بزرگ ایران رو میشه حائز این موارد دانست ، و پیشنهاد میکنم منتخبی از آثارشون رو بگذارید . آرمیک دشچی که عمرش دراز باد و افتخار گیتار نوازی است و رضا میرهادیان با پنجه هایی غیر قابل تقلید که امضا شخصی خود را در نوازندگی دارد .

    • ماهان گفت:

      سپاس مازیار عزیز، ممنونم از دیدگاه مفید شما
      برای مجموعه بهترین‌های بین نوازندگان خارجی کدام هنرمند رو پیشنهاد می‌کنید؟
      بابت هنرمندان ایرانی ممنون، حتماً

  6. ارشاد گفت:

    سلام
    میگم که اگه ممکنه آهنگ فوق العاده ی West Coast Sun اثر Stephen Duros را هم بذارید.
    با تشکر

  7. Ho3ein گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید. اگر امکانش هست بهترین های آهنگساز معروف Gustavo santaolalla رو هم گلچین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *