آهنگ Now We Are Free از موسیقی متن فیلم گلادیاتور

در آخرین روزهای سال ۲۰۱۹ میلادی هستیم، اگر از آن دسته از افرادی باشید که فیلم‌ها را برای چیزی بیشتر از سرگرم شدن تماشا می‌کنید، احتمالاً کم و بیش از روند چند سال اخیر سینمای هالیوود ناامید شده‌اید، شاهد فیلم‌های پرفروشی هستیم که در همه اینترنت صحبت‌شان است، مثل بمب سر و صدا می‌کنند، بیلیونی می‌فروشند و رکوردها را جابجا می‌کنند. فیلم‌هایی بسیار پر زرق و برق با جلوه‌های بصری فوق‌العاده، پر از پیام‌ها، اجبارها و کلیشه‌های غیرقابل تحمل و صد البته با داستان‌هایی کم‌عمق و سطحی که بدون تماشای فیلم هم از پایانشان باخبرید و اگر خیلی هنر کنند یک یا چند سورپرایرز برای شما داشته باشند. فیلم‌هایی که باید خودتان راضی کنید که حداقل ارزش یکبار دیدن را دارند و احتمالاً چند روز بعد به کلی از یاد شما می‌روند، بهتر بگوییم فیلم‌هایی که با ندیدنشان چیزی را از دست نداده‌اید که هیچ، شاید حتی سود هم کرده باشید.

جدا از این فیلم‌های دهان پُرکن، به طور خاص فیلمی به یاد ماندنی و شاهکار هم  از سال‌های اخیر به یاد ندارم که توان رقابت با فیلم‌های دهه‌های گذشته را داشته باشید. زمانی بود که سینما اینطور نبود و به قول اسکورسیزی فیلم‌ها چیزی بیشتر از یک شهربازی‌ بودند. این مقدمه کوتاه و البته تا حدودی غیرمرتبط با این نوشته را گفتم چون می‌خواهیم به سراغ یک ترانه از فیلمی برویم که ۱۸۰ درجه با فیلم‌های امروزی متفاوت است و آن فیلمی نیست جز گلادیاتور.

در سال ۲۰۰۰ بود که شاهکار تاریخی حماسی ریدلی اسکات، گلادیاتور اکران شد و حسابی سینما را تکان داد. هنر و توانایی کم‌نظیر ریدلی اسکات، نقش‌آفرینی تماشایی و تمام‌نشدنی راسل کرو، داستان عمیق احساسی و حماسی و البته موسیقی محشر هانس زیمر دست به دست هم دادند و یکی از برترین فیلم‌های تاریخ سینما را خلق کردند و واقعاً بی‌انصافیست اگر صفت شاهکار را برای این فیلم به کار نبریم. گلادیاتور را بعد از دو دهه خیلی‌ها در سراسر دنیا همچنان تماشایش می‌کنند و افرادی هستند که بارها و بارها تماشایش کرده‌اند چون تنها یک فیلم ساده‌ی سرگرم‌کننده نیست.

گلادیاتور می‌آموزد که چه چیزی در این زندگی واقعاً مهم و باارزش است، گلادیاتور ارزش زندگی، آزادی و حتی مرگ را یادآور می‌شود! عشق، اخلاق و وفاداری را یاد می‌دهد و آموزد که در راه هدف ارزشمند خود چگونه باید جنگید و ایثار کرد. داستان ژنرالی که بَرده شد، بَرده‌ای که تبدیل به گلادیاتور شد و گلادیاتوری که نه برای خودش بلکه برای انتقام خون خانواده‌اش و آزادی یارانش و وطنش جنگید. ارزش چنین فیلمی را تنها می‌توانید از زبان کسانی بشنوید با تماشای آن جنگیدن در راه مبارزه با مشکلات خودشان و برخواستن را آموخته‌اند، افرادی که هر از چند گاهی باید سری به این فیلم بزنند و تک تک صحنه‌های تمام‌نشدنی و جاودان و دیالوگ‌های آن را ببینند و بشنوند و از آن‌ها الهام بگیرند.

نقل و قولی از فیلم گلادیاتور
گلادیاتور می‌آموزد که چه چیزی در این زندگی واقعاً مهم و باارزش است، گلادیاتور ارزش زندگی، آزادی و حتی مرگ را یادآور می‌شود! عشق، اخلاق و وفاداری را یاد می‌دهد و آموزد که در راه هدف ارزشمند خود چگونه باید جنگید و ایثار کرد.

خوشبختانه گلادیاتور در تاریخ سینما آن طور که باید و شاید تکریم شده تا به این سادگی از یادها نرود. یکی از پرافتخارترین و موفق‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما که در سال اکرانش در ۱۲ رشته نامزد اسکار شد و ۵ اسکار از جمله جایزه بهترین فیلم سال را از آن خود کرد. جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم سال را بُرد و در ۳ رشته دیگر نامزد دریافت جایزه شد. در مراسم بفتا نیز جایزه بهترین فیلم را به همراه ۴ جایزه دیگر برنده شد و در ۱۰ رشته دیگر نامزد شد و به طور کلی این ساخته ارزشمند ریدلی اسکات از مجموع ۱۱۹ نامزدی در جشنواره‌های مختلف موفق به کسب ۴۸ جایزه شد.

یکی از دلایل موفقیت، محبوبیت و البته ماندگار شدن گلادیاتور موسیقی شاهکار هانس زیمر بود، او برای این فیلم شاید بهترین کار تمام دوران حرفه‌اش را ساخت که جز یکی از برترین موسیقی‌های تاریخ سینما به حساب می‌آید. هانس زیمر در ساخت ساندترک گلادیاتور با لیسا جرارد، خواننده استرالیایی همکاری کرد و با توجه به قوانین اسکار فقط هانس زیمر نامزد اسکار شد که باوجود شایستگی آن را به “ببر خیزان، اژدهای پنهان” ساخته تان دان واگذار کرد. در گلدن گلوب هانس زیمر و لیسا جرارد جایزه بهترین موسیقی متن را از آن خود کردند اما در بفتا هم جایزه به تان دان رسید.

نقل و قولی از فیلم گلادیاتور
داستان ژنرالی که بَرده شد، بَرده‌ای که تبدیل به گلادیاتور شد و گلادیاتوری که نه برای خودش بلکه برای انتقام خون خانواده‌اش و آزادی یارانش و وطنش جنگید.

ترانه اصلی بسیار زیبای این فیلم با نام Now We Are Free “اکنون ما آزاد هستیم” که در پایان فیلم و تیتراژ پایانی پخش می‌شود پس از انتشار فیلم با استقبال بسیاری رو‌به‌رو شد و از آن به عنوان شناسه اصلی فیلم و موسیقی گلادیاتور یاد می‌شود. این ترانه به قدری زیبا و گیراست که حتی به فهم متن ترانه آن نیازی نیست و اصلاً معنی خاصی هم ندارد چون به زبانی خاصی نیست و شاید تنها خود لیسا جرارد متوجه معنای آن شود چون زبانیست که خودش آن را از کودکی و برای صحبت با خدایش ابداع کرده‌است.

ترانه حس زیبای رهایی، حس به مقصود و مقصد رسیدن را با خود دارد. (*** خطر لو رفتن داستان ***) مکسیموس پس از مرگی باشکوه و آزاد کردن یاران و وطنش حالا به آرزویش که خانواده‎‌اش است رسیده‌ و در گندم‌زاری در بهشت به سمت پسرش که به سوی می‌دود راه می‌رود، همسرش به نظاره ایستاده است و در انتظار اوست، او حالا در بهشت واقعی و نزد خانواده‎‌اش است، او اکنون آزاد است. این ترانه زیبا با صدای آسمانی لیسا جرارد مکسیموس را بدرقه می‌کند و لحظه لحظه‌ی سرگذشت و سرنوشت مکسیموس را ذهن بیننده ماندگار می‌کند و واقعاً پس از پایان فیلم چه چیزی بیشتر از این ترانه بی‌نظیر می‌تواند تأثیرگذار باشد.

لیسا جرارد در حال اجرا در کارنگی هال
صدای بهشتی لیسا جرارد در پایان فیلم بدرقه‌گر مکسیموس است و سرگذشت و سرنوشت او را در ذهن بیننده ماندگار می‌کند.

پایان گلادیاتور فوق‌العاده است و در پایان آن سه قطعه موسیقی به کار رفته‌است، یکی همین ترانه حالا ما آزادیم است و دو قطعه دیگر Elysium و Honour Him هستند که آهنگ Honour Him را در موزیک گیک با شما به اشتراک گذاشتیم و پیشنهاد می‌کنم آن را از دست ندهید. اگر دوست دارید بهترین‌های هانس زیمر را یکجا و با کیفیت بالا داشتید حتماً به مجموعه ویژه بهترین‌های هانس زیمر در سایت موزیک گیک سر بزنید.

  1. میلاد گودرزی گفت:

    چه آهنگ شاه کاری وقتی صدای او در آسمان می پیچد و آزادی را صدا می زند و به خود و دنیا می گوید بردگان را آزاد کنید تا آزادی بوی خویشتن را بر نفی بت ها افکند.

  2. یکی از ۸۵ میلیون گفت:

    ای کاش امکانات و استعدادهای کشور خودمان کشف و شکوفا میشد ، تا امثال رامین جوادی در کشور خودشون میماندند و افتخار کثب میکردند…

    استاد رامین جوادی همکار هانس زیمر بود که اکنون موسیقیدان برجسته ایست که موسیقی سریال بازی تاج و تخت را ساخته.

    ایران برای ایرانیست و ایرانی فدای ایران است

  3. بیلبو بگینز گفت:

    سلام و درود چرا نمیشه فرمت FLACK رو دانلود کرد
    لطفا پیگیری کنید.

    • ماهان گفت:

      با درود لینک سالم است دوست عزیز
      http://dl.musicgeek.ir/soundtrack/film/Lisa%20Gerrard%20-%20Hans%20Zimmer%20-%20Now%20We%20Are%20Free%20-%20musicgeek.ir.flac

  4. مهران گفت:

    درود بر شما….فکر میکنم بالای صدبار این فیلمو دیدم ،میدونم باورش سخته ولی بالای صدبار این فیلمو دیدم وباز هم میبینمش، دلیل اصلیش هم اهنگ زیبا زیمر که احساسات ادمو شخم میزنه …بارها در تنهایی با گوش دادن به موسیقی این فیلم اشک ریختم . بی‌نظیره واقعا بی‌نظیره واقعاً بی‌نظیره…
    مطلب شما هم واقعا عالی بود لذت بردم از خوندنش…،قلمت طلایی

    • ماهان گفت:

      سپاسگزارم مهران عزیز بابت دیدگاه خوب شما

    • امیرحسین گفت:

      یکی از اهنگ های ماندگار قرن
      خیلی احساسی است
      ادم دلش میگیره
      بدون شوخی (یاد لحضه ی میفتی که تمام سربازات جلو چشمت کشته شدن
      یه لحضه چشمتون رو ببندید و اهنگو بزارید و فکر اون لحضه رو کنید
      خدانگهدار دوستان

    • محمد گفت:

      چقدر بیکاری تو

  5. Ghazal گفت:

    مرسی واقعا سایتتون فوق العاده هست:)

  6. امیر گفت:

    عالی بود

  7. AMIR گفت:

    BEST FOREVER

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *