لو-فای (Lo-Fi) چیست؟ | دانلود مجموعه اختصاصی موسیقی لو فای

پلی‌لیست ۵۰تایی اختصاصی لو-فای / لو فای هیپ‌-هاپ مناسب برای اوقات روزمره، مطالعه، تمرکز و کسب آرامش

کیفیت اصلی 320kbps – دانلود تکی و یکجا – پخش آنلاین

چه‌ می‌شد اگر روزمرگی‌های ما موسیقی متن داشتند؟ زندگی واقعی مثل یک فیلم نیست که در بیشتر لحظات آن همهٔ عواطف و احساسات در اوج باشند و همهٔ تصمیم‌های سرنوشت‌ساز و کارهای مهم در یک بازهٔ زمانی کوتاه انجام شوند. ما بیشتر عمر خودمان که بیداریم را مشغول انجام کارهای روزمره نظیر کار کردن، مطالعه‌کردن، استراحت، کارهای موردعلاقهٔ‌مان و یا درگیر سرگرمی‌های مدرن امروزی هستیم. زندگی پر از فرازونشیب است و هیچ‌وقت مثل یک فیلم هیجان‌انگیز و کامل نیست. به‌خاطرِ همین اگر قرار بود زندگی روزانهٔ ما موسیقی متن داشته باشد بعید بود نیازی به موسیقی‌هایی بی‌نقص (حتی از نظر فنی) یا شاهکارهای موسیقی باشد که ما را با خود به دنیای دیگری ببرند و مملو از زیبایی و اثرگذاری باشند. پس بهتر است شما را با سبکی از موسیقی به نام لو-فای آشنا کنم که برای زندگی روزانه ساخته شده و از بسیاری جهات با آن مطابقت دارد و اخیراً حسابی بین شنوندگان در سراسر دنیا محبوب شده‌است.

اتاق لو-فای
اگر اوقات روزمره ما قرار بود موسیقی متن داشته باشند مسلماً یک قطعۀ اُپرا، سمفونی یا یک موسیقی احساسی برای آن مناسب نبود. شنیدن یک ترانه یا موسیقی بی‌کلام درگیرکننده بعد از مدتی خسته‎‌کننده می‌شد و اینجاست دقیقاً موسیقی لو-فای وارد صحنه می‌شود.

لو-فای (Lo-Fi) مخفف Low Fidelity به معنای وفاداری کم است. در اینجا منظور از وفاداری، وفادار ماندن به کیفیت اصلی صدای تولیدشده یا اصطلاحاً وفاداری به اصل می‌باشد. لو-فای در این تعریف در مقابل های-فای (Hi-Fi)  قرار می‌گیرد که در آن حداکثر وفاداری به اصلِ صدای تولیدشده مدنظر است. لو-فای در حقیقت یک نوع کیفیت ضبط است. در آثار لو-فای هنرمندان به عمد نقایصی به کار می‌برند که معمولاً در ضبط استاندارد از آن‌ها اجتناب می‌شود اما در Lo-Fi به عنوان یک عنصر زیبایی‌ حضور دارند و بخشی از تجربۀ شنیداری تلقی می‌شوند.

راه‌های مختلفی برای تبدیل یک صدا به لو-فای یا ساخت آن وجود دارد برای مثال لو-فای را می‌توان با ضبط با کیفیت پایین، میکروفون‌ نویزدار و یا ضبط بر روی دستگاه‌‌ نویزدار ساخت و البته ایجاد لو-فای می‌تواند به صورت دیجیتال باشد برای نمونه می‌توان به تبدیل فرمت و استفاده از فرمت‌های با کیفیت پایین اشاره کرد. نتیجۀ همۀ این روش‌ها یک چیز است، آن هم کاهش کیفیت صدای تولیدشده است. ریشۀ اصلی این کار به دهۀ ۸۰ برمی‌گردد که تولیدکنندگان موسیقی با تجهیزات ارزان‌قیمت و در استودیوهای خانگی اقدام به تولید موسیقی می‌کردند. لوفای از مدت‌ها پیش در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی وجود داشته و استانداردهای آن به مرور زمان تکامل یافته‌است ولی در آن زمان به عنوان چیزی که امروزه تعریف می‌شود شناخته نمی‌شده‌است.

به طور خلاصه لو-فای (Lo-Fi) مخفف Low Fidelity به معنای وفاداریِ کم به اصل (اصلِ صدای تولیدشده) است. نتیجۀ آن کاهش کیفیت صدا یا موسیقی و نواقصی عمدی در ضبط است که به عنوان یک عنصر زیبایی و بخشی از تجربۀ شنیداری در اثر نهایی قرار می‌گیرند.

لوفای مشخصات خاص خود را دارد و به کمک آن‌ها می‌توان این سبک را شناخت. یک از نکات مهمی که باید دربارۀ Lo-Fi بدانید این است که فراسَبکی یا فراژانری است می‌توان آن را با سبک‌های مختلف موسیقی از رپ گرفته تا جاز و هیپ‌هاپ و… به کار گرفت. تقریباً اکثر آثار لو-فای بی‌کلام هستند و شما در آن ترانه و یا متنی نمی‌شنوید. داون‌تمپو و ضرب‌ کُند (تمپوی پایین) یکی از بارزترین ویژگی‌های لو-فای و خصوصاً لو-فای هیپ ‌هاپ است.

ویژگی‌ دیگر موسیقی Lo-Fi استفاده از تعداد سازهای کم در یک اثرِ این سبک است، اغلب سازهای سبک جاز نظیر پیانو و درام را می‌توان در آثار لو-فای شنید. استفاده از اصوات محیطی یا دیالوگ‌ها و وکال‌ها یکی دیگر از مشخصه‌های مهم لو-فای است که به منظور تأثیرگذاری هرچه‌ بیشتر در آثار به کار می‌روند. استفاده از دیالوگ‌هایی از فیلم‌ها و سریال‌ها، وکال‌ها، تکه‌ای از سخنرانی‌های انگیزشی یا یک آهنگ و نظیر این‌ها در موسیقی لو-فای بسیار رایج است. در مورد اصوات محیطی هم تا دلتان بخواهد تنوع وجود دارد. صداهای محیطی نظیر صدای باد و باران، صدای جیرجیرک‌ها در شب، بازی کودکان یا صحبت‌کردن در دوردست، خندیدن، صدای تایپ‌کردن یا نوشتن و مچاله‌کردن کاغذ، صدای برفک تلویزیون یا امواج رادیو، صدای ترافیک و عبور خودروها یا قطار و یا صدای جمعیت و همهمه چیزهایی هستند که به احتمال زیاد شما در آثار لوفای می‌شنوید.

یک استودیو ساخت لو-فای
ریشۀ اصلی ساخت لو-فای تقریباً به دهۀ ۸۰ برمی‌گردد که تولیدکنندگان موسیقی با تجهیزات ارزان‌قیمت و در استودیوهای خانگی اقدام به تولید موسیقی می‌کردند. لو-فای را می‌توان با استفاده از روش‌های مختلفی نظیر استفاده از تجهیزات نویزدار یا به‌صورت دیجیتالی با استفاده از فرمت‎های با کیفیت پایین ساخت. البته امروزه هنرمندان لو-فای را با کمک نرم‌افزار‌های به‌روز و تجهیزات پیشرفته و نه‌چندان ارزان قیمت می‌سازند. کیفیت پایین یا نواقصی که در موسیقی لو-فای وجود دارد احتمالاً یکی از دلایلی است که شنونده با گوش‌دادن به این سبک احساس نوستالژی به او دست می‌دهد.

برای مدت‌زمان زیادی هنرمندان در تلاش بودند تا از لو-فای به شکل اثرگذاری استفاده کنند و به نظر می‌رسد که تلاش آن‌ها بالاخره نتیجه داده‌است. امروزه بیشترین کاربرد لو-فای در کنار سبک هیپ‌ هاپ است که موجی از محبوبیت آن یوتیوب و شبکه‌های اجتماعی را فراگرفته است و سَبکی به نام لوفای هیپ ‌هاپ را ساخته‌است. حتماً با خود می‌گویید چرا موسیقی هیپ ‌هاپ؟ هیپ ‌هاپ از اوایل آغازش در دهۀ ۷۰ میلادی تابه‌کنون تکامل زیادی پیدا کرده و با سبک‌های بسیاری درآمیخته و تأثیرگذاری زیادی روی موسیقی جهان و به‌خصوص موسیقی آمریکا داشته‌است. اگر از حدود دهۀ ۹۰ میلادی و پس از آن را تا به امروز زیر ذره‌بین قرار دهیم می‌بینیم که پیوسته هیپ‌ هاپ یکی از محبوب‌ترین سبک‌های موسیقی بوده و احتمالاً بیشترین حضور را در جایگاه‌های بالای جداول موسیقی به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم داشته‌است. هیپ‌هاپ امروزه به ضرب‌آهنگ جوامع مدرن و در‌ حال ‌توسعه تبدیل شده‌ و تقریباً همه‌جا حضور دارد و می‌توانیم به‌راحتی تأثیر آن را در موسیقی عامیانه و رایج سراسر جهان حس کنیم. البته شاید امروزه واژۀ هیپ‌هاپ شما را به یاد هیاهوی رپرهای مدرن در کلوب‌های شبانه و آهنگ‌های تجاری پرزرق‌وبرق بیندازد ولی لوفای وجهۀ دیگری از هیپ‌هاپ را به ما نشان می‌دهد که چگونه می‌تواند بسیار اثرگذار و مردمی باشد.

اکثر آثار لوفای بی‌کلام و داون‌تمپو یا کُندضرب هستند که این دو مشخصه به مناسب‌بودن لو-فای برای کسب تمرکز و آرامش و بهبود عملکرد حافظه می‌انجامد. همچنین استفاده از اصوات محیطی و دیالوگ‌‌ها برای اثرگذاری بیشتر در موسیقی لوفای امری رایج است. لو-فای به دلیل اینکه شنونده را غرق در موسیقی نمی‌کند و به صورت غیرمستقیم بر شنونده تأثیر می‌گذارد برای مطالعه و انجام کارهای روزمره یا پخش در یک کافه و مکان عمومی بسیار مناسب است.

اما چرا موسیقی لو-فای این‌قدر محبوب شده و چرا شنوندگان از شنیدن آن لذت می‌برند و اغلب این سبک برای کسب آرامش و تمرکز پیشنهاد می‌شود؟ می‌دانیم که اصولاً موسیقی بی‌کلام نسبت موسیقی باکلام (وکال) انتخاب بهتری برای تمرکز کردن و آرامش است، همین‌طور موسیقی با تمپوی پایین (ضرب کُند) نسبت به موسیقی با تمپوی بالا هم در مواردی که مثل افزایش تمرکز، کسب آرامش و یا بهبود کارکرد حافظه برتری دارد. این دو مشخصه هر دو در موسیقی لو-فای وجود دارند و دلیل اصلی آرامش‌بخش بودن این سبک موسیقی هستند. اگر شما بخواهید موسیقی گوش کنید و به دنبال مود خاصی باشید حتماً به سراغ ترانه‌ و آهنگ‌ موردعلاقۀ خودتان می‌روید ولی آیا می‌توانید همیشه چند ساعت به آن گوش کنید؟ طبیعتاً خیر چون تکرار مداوم ریتم و متن آهنگ برای شما خسته‌کننده خواهد بود. یک ویژگی مثبت لو-فای این است که در آن از فراز‌ونشیب آنچنانی خبری نیست و ریتم موسیقی لزوماً به سمت خاصی نمی‌رود و قرار نیست توجه شما را جلب کند تا به مرور زمان برای شما خسته‌کننده شود یا درگیرتان کند. بسیاری از مردم زمانی که به Lo-Fi گوش ‌می‌کنند احساس نوستالژی به آن‌ها دست می‌دهد، مسئله‌ای که هنوز پاسخ دقیقی برای آن وجود ندارد. لو-فای این‌گونه عمل می‌کند که انگار مغز شما خاطره‌ای را به یاد می‌آورد که اصلاً وجود نداشته و در همین حال به شما احساس آینده‌ای را می‌دهد که هنوز به وقوع نپیوسته‌ است.

مهم‌ترین ویژگی که در مورد لو-فای وجود دارد این است که یادآورِ زمان حال می‌باشد. بیت با ضرب‌آهنگ کندی پیش می‌رود و تداعی‌کنندۀ لحظات و ثانیه‌های عمر ماست و همین است که باعث خو گرفتن ما با این سبک می‌شود.

اما برسیم به مهم‌ترین نکته‌ای که از نظر من در مورد موسیقی Lo-Fi وجود دارد. لو-فای بیش از همه‌چیز برای شنونده یادآور زمانِ حال است. دلیل اینکه شنوندگانِ آن با هر سنی، با هر سلیقۀ موسیقی و از هر جای دنیا از آن می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند هم احتمالاً همین حس است. اگر به آثار هنری و تصاویر متحرکی که معمولاً برای آثار یا میکس‌های لو-فای انتخاب می‌شوند توجه کنید می‌بینید که همگی به یک چیز اشاره دارند و آن گذرِ زمان است. گربه‌ای که به آرامی زیر نور آفتاب و وزش نسیم ملایم بهاری خوابیده، شخصی که درون یک کافه نشسته و قهوه‌اش هنوز گرم است و بخار می‌کند یا منظرۀ شبانۀ یک شهر و درخشش چراغ‌ها و عبور ترافیک در دوردست و تصاویری از این دسته که همه یک چیز را به ما یادآوری می‌کنند آن هم بودن در لحظه است. بیت با ضرب‌آهنگ کندی پیش می‌رود و تداعی‌کنندۀ لحظات و ثانیه‌های عمر ماست و همین است که باعث خو گرفتن ما با این سبک می‌شود. لو-فای دقیقاً مثل بودن در یک اتاق زیبا، دنج و دوست‌داشتنی است که در آن از هیاهوی دنیا دور هستیم، کارهای موردعلاقۀ خودمان را انجام می‌دهیم، از پنجرۀ آن به بیرون نگاه می‌کنیم حرکت ابرها، بارش باران و برف، وزش باد، تکان خوردن درختان، جنب‌و‌جوش محیطِ بیرون را می‌بینیم و در اعماق وجودمان احساس رضایت و دلگرمی خاصی داریم که جایمان امن است.

در این نوشته پلی‌لیستی شامل ۵۰ قطعۀ لو-فای/لوفای هیپ هاپ آماده شده‌ که تقریباً همۀ قطعات آن در لیست پرشنونده‌ترین آثار این سبک در سایت‌های استریم موسیقی و یوتیوب وجود دارند. باز هم مثل همیشه پیشنهاد می‌کنم برای اثرگذاری بهتر از ولوم پایین و پخش به صورت محیطی و پس‌زمینه از این پلی‌لیست استفاده کنید. اگر این مجموعه برای شما مفید واقع شد یا نظری در مورد موسیقی لوفای داشتید حتماً دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

Lo-Fi Music Vol. 1
A L E X – Proud of You (feat. Alicks) (03:02)
Ariel T – Way Home (03:58)
Aso – Rift (feat. Distant.Lo) (02:58)
Billy Hammer – Sunday Morning (03:43)
Cammie – Where the Wind Blows (02:24)
Casiio, Dontcry – Isolated (02:13)
Cookie Tapes – Cozy Evening Sun (05:01)
Delayde – Sekao (02:12)
Dimension 32, Etymology Records – 8 AM (02:39)
Dontcry – Redbone (01:42)
Drkmnd, Arbour – Interstellar (02:44)
dryhope – Childhood Home (02:28)
Elijah Lee, Aimless – Escape With Me (02:27)
Elijah Who – This Girl (02:02)
FloFilz – Uferlos (02:18)
Flughand – Feblu (01:33)
Glimlip, Yasper – Barbergal (02:13)
hydroxygen, proverbs. – h2o (02:47)
iamalex, Dillan Witherow – Coral (01:10)
Idealism – Controlla (01:48)
Idealism – falling asleep at 3:37am (feat. Alex Szotak) (02:14)
jhfly – Late Night Looking At the Planets From Bed (02:30)
Jobii – Salt Lamp (02:18)
j’san – When the Leaves Come Falling Down (02:01)
Kasper Lindmark – Happy (02:17)
Katashi Kaitō – Balcony Vibes (02:15)
kirito, Lofi Radiance – cozy love (03:17)
kirito, Lofi Radiance – morning sunrise (02:10)
knowmadic – Faces (02:13)
Leavv – Voyage (02:19)
less.people – Blinds (02:39)
Limes – Jovial (02:22)
Loland – Taidana (02:51)
mommy, Philanthrope, Kyle McEvoy – Thinking of You (02:11)
mt. fujitive – Sundown (01:52)
Nokiaa, Dontcry – Crystal (02:57)
Phlocalyst, LESKY, Sátyr – Mango (02:08)
potsu – [oops] (02:22)
Purrple Cat – Missing You (03:47)
Rosko, Casiio – Mirage (02:01)
Rude. – Eternal Youth (03:25)
Saib – Sakura Trees (01:40)
Snuggles, Avocuddle, Lofi Fruits Music – Dancing in the Moonlight (01:34)
softy – Long Days (02:55)
softy, no one’s perfect – Lakeview (02:56)
The Deli – 5:32PM (02:16)
tysu, Spencer Hunt – Counting Sheep (02:52)
Umys – Loving Words (01:21)
Wunsche – Birds (02:13)
Yonderling – Seaglass (02:54)

  1. Ray گفت:

    low Fedelity اشتباهه
    low Fidelity درسته
    شما نوشتین Fedelity 🙂

  2. آریا گفت:

    پسر عالی.موزیک سایکو بذا کانال…عشقی❤️

  3. فرح گفت:

    از توضیحات گویا و خوب تون در خصوص این سبک از موسیقی و بارگذاری فایل های شنیدنی و آرامش بخش مربوط به اون ممنونم.
    برقرار و پرفروغ باشید

  4. Soroush گفت:

    سلام خدمت شما
    بنده همیشه برای پیدا کردن لوفای از کلی دردسر رد می شدم از جمله فیلترینگ در سایت های اسپاتیفای و یوتیوب و دانلود و تبدیل فرمت اون ها هم که بحثی جدا
    در زمینه درک ملودی و محیط لوفای هم سایت ایرانی وجود نداشت که حالم را درک کند
    اما خوشبختانه امشب با مطالعه مطلب شما درمورد آغاز سبک لوفای و اجزای مورد نیاز آن همدردی پیدا کردم به دانسته هایم هم اضافه هم شد همینطور آذوقه لو-فای من تا سال آینده تکمیل است:”)
    امیدوارم به آرزو های خوب خود دست پیدا کنید

    • ماهان گفت:

      درود بر شما سروش عزیز
      خیلی ممنونم بابت لطفی که دارید
      البته بازم مجموعه لوفای می‌ذاریم.
      و اینکه همه قطعات لوفای موزیک در کانال lofimusic_ir در تلگرام آپلود میشن، می‌تونید از اونجا هم دسترسی داشته باشید.
      سپاسگزارم از شما

  5. پیمان گفت:

    چه قدر وبسایت زیبایی دارید . . .
    از شما متشکرم که به رایگان اجازه استفاده میدید

    (برای ادمین)
    من یک برنامه نویس وب هستم اگر هر جایی از وب سایتتون نیاز به من داشتید لطفا اجازه بدید کمی از لطف شما رو جبران کنم

    • ماهان گفت:

      درود بر شما پیمان عزیز
      سپاسگزارم از لطف و محبت شما
      اتفاقاً برای چند ایده در مورد سایت نیاز به یک برنامه‌نویس مورداعتماد داشتم.
      چه کسی بهتر از شما که مخاطب موزیک گیک هستید.
      یوزرنیم من در تلگرام mahanmntzr هستش.
      اگر لطف کنید به من پیام بدید بسیار ممنون میشم.

  6. Helma گفت:

    سلام من همه آهنگ های این مجموعه رو دوست دارم چطوری باید یکجا دانلود کنم؟ چون روی (دانلود مجموعه یکجا) هم زدم ولی نشد.

  7. محیا گفت:

    انقدری که من عاشق این سایت زیبا شدم
    و آرامشی که ازینجا دریافت میکنم احساسه یه کلبه چوبی وسط جنگل رو میده
    خیلی خوشحالم اینجارو پیدا کردم..امیدوارم همیشه سربلند و از ته دل شاد باشید

    • ماهان گفت:

      خیلی خیلی ممنون از دیدگاه زیبای شما
      بسیار انرژی‌بخش بود.
      خوشحالم از اینکه مفید بوده براتون.

  8. او. گفت:

    وای خیلی جالب بود ممنونم ازتون

  9. Pardis گفت:

    ممنون از سایتتون بسیار عالیه⚘⚘⚘⚘

  10. Shayan گفت:

    واقعا ممنونم ازت ماهان. که هم چین سایتی با هم چین آهنگ های که تمرکز انسان رو به جا میاره ساختی. چند وخت بود دنبال همچین آهنگی که حس و توانی رو برای مطالعه م داشته باشه ولی پیدا نشد تا امروز. بازم مرسی.امید وارم که آهنگ های بیشتر بیشتر برای مردم اختصاص بدی تا روند مطالعه و حسشون ببرن بالا

    • ماهان گفت:

      شایان عزیز سپاسگزارم از شما بابت لطفتون
      بله چشم حتماً سعی می‌کنم
      این مجموعه قسمت دومش هم در سایت منتشر شده.

  11. امیر گفت:

    ممنون از سایت خوبتون

  12. erfanrajaee گفت:

    سلام من برای مطالعه از سبک موزیک های لو فای گوش میدم هیچ اشناییتی قبلا باهاش نداشتم ممنون از سایت خوبتون .

  13. Masi گفت:

    خوشحالم که این سایت رو پیدا کردم
    حالا حالا ها قراره بساطم وسط سایت پهن باشه
    خیلی مرسی

  14. بیتا گفت:

    دمت گرم. حرف نداری واقعا. 10/10

  15. ماهور گفت:

    مرسی خیلی عالی بود♡

  16. abi گفت:

    آقا ماهان دمت گرم یه نفره داری کار یه تیم رو انجام میدی
    حتما و ان شاالله روز به روز پیشرفت میکنی و به موفقیت های بیشتر میرسی دادا

  17. abi گفت:

    واقعا خدا قوت
    دوستانی که سایت رو میچرخونن دمتون گرم
    به به به به عالـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی

  18. =| گفت:

    چقد خفن و خوب بود
    مرسی

  19. امیرحسین گفت:

    واقعاً کارآمد هستن برای مطالعه و انجام کارهای روزمره.
    من موسیقی امبینت گوش می‌دادم مدتی ولی بسیاری از اون‌ها ریتمشون تندتره و گاهی خسته می‌کنن آدمو.
    این موسیقی‌ها ولی خیلی خوب در پس‌زمینه جا می‌گیرن و تمرکز رو بالا می‌برن

    خیلی ممنون. امیدوارم پلی‌لیست‌های مرتبط با تمرکز و مطالعه و پس‌زمینۀ بیشتری قرار بدین. خیلی عالیه

  20. faranak گفت:

    عاالیییی.ممنون از سایت خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *